1         Begrippen
De volgende begrippen zullen van toepassing zijn op deze algemene voorwaarden: 
Algemene voorwaarden: Deze algemene voorwaarden voor de verkoop. 
Order Een productorder geplaatst via de website. 
Order bevestiging: De email die Sjieko.com je toestuurt als bevestiging van je bestelling op het moment dat de producten verstuurd zijn. 
Contract: De bevestiging van de verkoop van producten tussen jou en Sjieko.com
Jij/Jouw: De klant die een aankoop doet via de website. 
Website: De website www.sjieko.com
Producten: De producten die Sjieko.com verkoopt via de website.


2          Algemeen

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing als je producten koopt via de website en deze producten geleverd zijn. Lees deze algemene voorwaarden zorgvuldig voordat u een order plaatst. Door te bevestigen dat je deze algemene voorwaarden hebt gelezen en geaccepteerd als je een order plaatst via de website, bevestig je je onvoorwaardelijke acceptatie van deze algemene voorwaarden.

Deze algemene voorwaarden, samen met de order en de orderbevestiging vormen de overeenkomst tussen jou en Sjieko.com voor de levering van producten. Veranderingen in de overeenkomst zijn alleen valide als ze expliciet overeengekomen zijn in schrift (dit kan ook via email zijn). 

Als je vragen hebt over deze algemene voorwaarden, je bestelde producten, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website. Of stuur een email naar service@sjieko.com.


3          Product informatie 

Sjieko.com doet redelijke inspanningen om te verzekeren dat de productinformatie op de website accuraat is. Echter, Sjieko.com geeft geen garantie dat er geen fouten in de beschrijvingen en/of prijzen staan. Geen informatie van de website kan op vertrouwd worden als verklaring of representatie in relatie tot de producten. 

Sjieko.com doet redelijke inspanningen om de producteigenschappen zo accuraat mogelijk te beschrijven, inclusief de beschikbare kleuren. Omdat de kleur die je ziet afhankelijk is van je computer systeem en instellingen kan Sjieko.com niet garanderen dat het geleverde product volledig overeenkomt met het getoonde product op de website. 

Sjieko.com behoudt het recht, om op elke moment en zonder aankondiging, de productinformatie (inclusief informatie over de prijs, beschrijving en beschikbaarheid) op de website aan te passen. Echter, prijsveranderingen, beschikbaarheid of productbeschrijvingen hebben geen invloed op reeds geplaatste en bevestigde bestellingen. Het voorgaande heeft geen invloed op je wettelijk voorgeschreven rechten met betrekking tot verkeerd beschreven producten. 


4          Het plaatsen van orders

Door een order te plaatsen via de website, bevestig je dat je wettelijk capabel bent om een bindend contract aan te gaan en dat de informatie je geeft bij het plaatsen van de order waar, accuraat en volledig is. 

Om een order te plaatsen, selecteer je de producten op de website, selecteer je de verzendwijze en betaal je voor de producten. Sjieko.com kan geen orders aannemen die op een andere wijze dan hierboven genoemd, geplaatst zijn. 
Door een order te plaatsen maak je een aanbod voor ons om de producten te kopen die je hebt geselecteerd. Orders zijn onderworpen aan de beschikbaarheid en bevestiging van Sjiek.com. Sjieko.com mag, op elk moment en volgens zijn eigen beleid, je order weigeren, inclusief maar niet gelimiteerd tot de gevallen waarbij:

  • Je incorrecte informatie verschaft. 
  • De website een fout bevat in relatie tot de producten die je hebt besteld (bijvoorbeeld een fout met betrekking tot de prijs of productbeschrijving)
  • De producten die je hebt besteld zijn niet langer beschikbaar op de website. 
  • Sjieko.com denkt dat je jonger bent dan 18 jaar.

 

Sjieko.com zal niet aansprakelijk zijn voor het terugtrekken van producten van de website in relatie tot jou of derden, het verwijderen of aanpassen van informatie op de website, het weigeren van een order of een transactie op te schorten nadat het behandeld is. 

Als Sjieko.com je order niet kan bevestigen of verwerken, zal Sjieko.com zo snel mogelijk contact met je opnemen via email. Als Sjieko.com je order niet kan bevestigen of verwerken omdat desbetreffende producten niet langer beschikbaar zijn, of omdat er een fout is in de prijs en/of andere productinformatie, zal Sjieko.com je hiervan op de hoogte stellen via email. In dit geval zal Sjieko.com de order annuleren en het reeds betaalde bedrag terugstorten op je rekening. Nadat je een order hebt geplaatst ontvang je een automatisch gegenereerde mail met een orderbevestiging. Deze email bevat relevante details van je order. Deze email vormt niet direct de acceptatie van je order. De order wordt geaccepteerd en het contract zal alleen gesloten worden als Sjieko.com de producten verzend. Dan ontvang je een order bevestiging waarin staat dat je producten verzonden zijn. 

Orders kunnen door jou altijd geannuleerd worden voordat ze door Sjieko.com geaccepteerd zijn. Als je je order wil annuleren neem dan contact op via het contactformulier op de website of via een email naar service@sjieko.com. Vermeld dan je ordernummer. In het geval van annulering van de order, zal Sjieko.com het betaalde bedrag van de annuleerde order terugstorten. 

Sjiekocom accepteert geen annuleringen die op een andere wijze dan hierboven vermeld zijn, zijn gedaan. Als je order eenmaal geplaatst is mag je alleen je retourrecht uitoefenen zoals hieronder beschreven wordt in paragraaf 9. 

5          Niet beschikbare producten

Sjieko.com doet redelijke inspanningen om te verzekeren dat de productinformatie op de website altijd accuraat is. Echter, wanneer je een order plaatst, is het mogelijk dat sommige producten helaas tijdelijk niet leverbaar zijn. 

Als Sjieko.com niet in staat is jouw bestelde producten binnen 14 dagen vanaf de besteldatum te leveren, zal Sjieko.com de order gedeeltelijk of geheel annuleren en de betaling van desbetreffende producten terugstorten.
Je wettelijke verplichtingen met betrekking tot het leveren van beschadigde producten blijft onveranderd.

6          Prijzen

De prijzen van de producten staan op de website en worden bevestigd in de automatisch gegenereerde email die je ontvangt nadat je je order hebt geplaatst. Alle prijzen zijn in Euro en inclusief BTW. Verzendkosten kunnen van toepassing zijn zoals beschreven op de website op het moment dat je je order hebt geplaatst. Verzendkosten zijn afhankelijk van de order, het verzendadres en de benodigde verzendmethode. 


7          Betaling

Sjieko.com accepteert betalingen met iDeal en creditcards. Als je betaalt met een credit- of debitkaart moet je je kaartgegevens vermelden als je de order plaatst. Op je credit- of debitkaart zal het totale orderbedrag worden afgeschreven. Sjiek.com accepteert je order of verzendt je order niet voordat je credit- of debitkaart emittent de betaling van de bestelde producten heeft geautoriseerd. In het geval de emittent weigert de betaling te autoriseren, is Sjieko.com niet aansprakelijk voor een vertraging of het niet bezorgen van de order. 

 
8          Levering

Bestellingen geplaatst via de website kunnen Europawijd geleverd worden. Levering wordt gedaan door PostNL of DPD, in de meeste gevallen zullen we je van een track & trace code op de hoogte stellen. Het afleveradres is het gekozen adres of pickup point dat je in de order hebt doorgegeven. 

Sjieko.com doet redelijke inspanningen om de producten binnen de op website beschreven levertermijn te leveren, maar Sjieko.com kan deze levertermijn niet garanderen. Sjieko.com is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van goederen tijdens het vervoer. Het risico op het verlies van de producten valt onder jouw verantwoordelijkheid bij het verzenden. Sjieko.com zendt de producten naar het afleveradres dat op je orderbevestiging staat. Echter, documenten zullen alleen per email verstuurd worden naar het e-mailadres dat je vermeld hebt tijdens het plaatsen van de order.  

9          Retournering

Als je de bestelde producten hebt ontvangen en je bent niet tevreden of je hebt je bedacht nadat het ontvangen van de orderbevestiging, mag je je herroepingsrecht zonder boete uitoefenen, zonder een reden te vermelden en een terugbetalingsverzoek binnen 14 dagen na het leveren van de producten  doen. Op voorwaarde dat je de producten naar Sjieko.com retourneert volgens de procedure beschreven in paragraaf 11. Bedenk dat zolang de producten in jouw beheer zijn, je de producten veillig en in goede staat bewaart. Je betaling wordt zo snel mogelijk teruggestort binnen ten minste 14 dagen nadat Sjieko.com de geretourneerde producten heeft ontvangen en verwerkt.

10        Garantie
Sjieko.com hanteert de wettelijke geldende garantie termijn van 6 maanden op alle producten. In het geval dat een product beschadigd of defect is, mag je je garantierecht uitoefenen door ons via e-mail op de hoogte te stellen en het Sjieko.com product te retourneren volgens de procedure beschreven in paragraaf 11. Als Sjieko.com bevestigt dat het product inderdaad beschadigd of defect is, zal het product worden vervangen. 


11        Retour / Ruilen

Om producten te retourneren hanteer je onze retourprocedure:

Meld je retour aan via onze retourpagina.

Volg de volgende stappen:

1. Vul je postcode en ordernummer in.
2. Geef aan welke artikelen je wil terugsturen. We stellen het op prijs als je aangeeft wat de reden is voor retour maar dat hoeft uiteraard niet.
3. Kies met welke vervoerder je de artikelen wil terugsturen. Wij maken een verzendlabel voor je aan.
4. Plak het verzendlabel op de doos en kies via welk punt je de artikelen aan ons retour wil sturen. Wij verrekenen de verzendkosten met de terugbetaling.

We rekenen 5,90 euro retour verzendkosten. Deze verwerken we in het bedrag dat je retour ontvangt.

 

12        Aansprakelijkheid

Sjieko.com is niet aansprakelijk voor productbeschadigingen die ontstaan door het verkeerd behandelen van de producten, inclusief maar niet gelimiteerd tot beschadigingen door fysiek letsel.  

Sjieko.com is, behalve in het geval van opzettelijkheid of ernstige nalatigheid, op geen enkele wijze verantwoordelijk voor beschadigingen die het gevolg zijn van inaccuraatheid en/of niet compleet zijn en/of onjuistheid van informatie op de website, het (incorrecte) gebruik van de website en het verstrekken van onjuiste data. 

Beschadigingen die in jouw opinie door opzettelijk of grote nalatigheid van Sjieko.com veroorzaakt zijn, zullen bij Sjieko.com in schrift gemeld worden, zo snel mogelijk nadat de beschadiging gebeurd is. 

Beschadigingen die niet zo snel mogelijk bij Sjieko.com gemeld worden, kunnen niet gecompenseerd worden, tenzij je overtuigend kunt beargumenteren dat je niet in staat was om eerder contact op te nemen. 
In het geval dat, ondanks de voorzieningen genoemd in deze paragraaf, op een gegeven moment aansprakelijkheid van Sjieko.com aan de orde is, is de aansprakelijkheid gelimiteerd tot het maximum van het bedrag van de order die Sjieko.com berekent. Elke compensatieclaim voor beschadigde items verjaart na een jaar na de gebeurtenis waarbij het item beschadigd is. Niets in deze algemene voorwaarden zal je wettelijke rechten als consument en garantierechten beïnvloeden. 

13        Klachten

Als je een klacht of andere opmerking wil indienen, stuur dan een email naar service@sjieko.com. Sjieko.com antwoordt zo snel mogelijk op klachten met een maximum van drie werkdagen. 


14        Persoonsgegevens verwerken

Door je order te bevestigen bevestig je dat je begrijpt dat Sjieko.com de gegevens die jij verstrekt, gebruikt voor het bestelproces. 

 

15        Intellectual property rights

Het merk Sjieko.com, net als alle merken, of ze nu figuratief zijn of niet, en alle andere merken, illustraties, afbeeldingen en logo die zichtbaar zijn op de producten, accessoires of verpakkingen, geregistreerd of niet, zijn en blijven het exclusieve eigendom van Sjieko.com en zijn aangesloten bedrijven.

Enige reproductie, volledig of gedeeltelijk, aanpassing of gebruik van deze merken, illustraties, afbeeldingen en logo, voor welke reden dan ook en in welk medium dan ook, zonder expliciete schriftelijke en voorafgaande overeenstemming, is strict verboden en kan vervolgd worden. 


16        Omstandigheden waar Sjieko.com geen invloed op heeft

Sjieko.com doet redelijke inspanningen om zijn verplichtingen na te komen, zoals beschreven in deze algemene voorwaarden. Echter, Sjieko.com kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor vertraging of gebrekkig handelen als de vertraging of het gebrekkig handelen wordt veroorzaakt door omstandigheden waar Sjieko.com geen invloed op heeft. Inclusief, zonder begrenzing, explosie, overstroming, brand of ongeluk, oorlog of burgeropschudding, staking, industriële verstopping of werkvertraging, elke vorm van overheidsinterventie, falen van de leverancier(s), falen door jou door het verkeerde afleveradres te geven of ons niet op de hoogte te stellen van een adreswijziging, of falen van jou dat effect heeft op de betaling.   

Sjieko.com brengt je zo snel mogelijk op de hoogte van een van zulke onvoorziene gebeurtenissen nadat het gebeurd is en zal zijn verplichtingen zo snel en zo redelijk mogelijk nakomen. 

17        Wederverkoop

De producten worden alleen via de website verkocht en in winkel van Sjieko.com. Je mag jezelf niet onterecht als geautoriseerde wederverkoper profileren of jezelf profileren als bevoegd om de producten te verkopen. Sjieko.com behoudt het recht je order te weigeren als vermoed wordt dat je van plan bent de producten in de wederverkoop te doen. 


18        Concluderende voorzieningen

Deze algemene voorwaarden zijn geregeerd door de Nederlandse wetgeving met de exclusie van de UN Conventie van de Internationale Productverkoop. 

In het geval beide partijen falen om welke term dan ook uit deze algemene voorwaarden af te dwingen, vormt dit geen verwerping van de term of beïnvloedt het op geen enkele manier het recht om de term later af te dwingen.